lunes, 11 de febrero de 2008

L'ensenyament públic a Catalunya en perill

El 14 de febrer els mestres de l'ensenyament públic a Catalunya marxem a la vaga en contra de les bases de la nova llei d'educació que el conseller d'educació, Ernest Maragall, ha presentat. Des d'aquesta petita tribuna volem deixar clar a les famílies que no busquem millores salarials sinó que les nostres reivindicacions són socials, en defensa de l'escola pública, imprescindible en una societat plural, sana i democràtica.

Demanem a les famílies que entengueu i compartiu amb nosaltres el rebuig a les bases d'aquesta llei ja que ens afecta a tots. Us convidem a participar activament en aquesta campanya a favor d'una escola pública laica, gratuïta, coeducativa, democràtica i de qualitat per a tothom, i per la redacció d'una nova llei que posi els recursos necessaris per tal de millorar-la i no pas desmantellar-la.

1. La millora de l’educació pública no passa per una gestió jeràrquica i empresarial de les escoles ni per la lògica del mercat, sinó per un augment seriós de la inversió, que possibiliti abordar tota la problemàtica i les necessitats dels centres i de l’alumnat.

2. La Llei obre noves vies de privatització de l’educació. Promou formes de gestió privada al centres públics, que podrien passar directament a mans d’entitats vàries.

3. La Llei aposta per una desregulació de les condicions laborals del professorat. A través d’aquesta Llei, l’Administració pretén eludir la seva responsabilitat en la marxa de l’ensenyament públic, tot traspassant-la als propis centres.

El dia 14 no hi haurà classe. Lamentem les molèsties que la vaga pugui ocasionar.

No hay comentarios: