sábado, 9 de junio de 2007

Navegació segura a internet

Em vull fer resó de l'última revista del SATI (Seminari d'Actualització en Tecnologies de la Informació) a la qual es fa referència a la navegació segura a la web.
Tant als mestres com als pares ens preocupa a quina mena de continguts poden conectar-se els nens/es quan entren a internet. Per això, es recomanable disposar d'eines i estratègies que ens ajudin a conectar-nos d'una manera segura a la xarxa.
Al SATI es feia referècia als cercadors principals, Google i Yahoo i, a un programa anomenat K9 Web Protection que gestiona els continguts i filtra qualsevol pàgina comprometedora i il·lícita.

  • Tant Google com Yahoo permeten modificar les preferències de cerca de manera que no apareguin continguts adults en els resultats de la cerca. Dintre de les pàgines principals dels dos cercadors es pot trobar un apartat anomenat Preferències i, dintre d'aquest, es pot trobar el filtre SafeSearch a on li podem demanar que exclogui tot els continguts d'adults, tant a cerca d'imatges com a la cerca de webs o de vídeos.
  • K9 Web Protection: aquest programa permet filtrar les pàgines visitades i autoritzar-les o prohibir-les, segons les nostres preferències. És eficaç, precís, fàcil d'instal·lar i no alenteix internet. Es pot baixar des de internet de manera gratuïta. L'únic inconvenient és que està en anglès.


No hay comentarios: